Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

Verslagen Content
Limburgsmooiste 2009
Geschreven door Arnoud   
woensdag, 17 juni 2009 08:12

Limburgs Mooiste 13 juni 2009

Mijn armen zijn verbrand, mijn benen zo slap als spaghetti, maar toch kijk ik terug op een geweldige ervaring. Alles zat mee en iedereen heeft genoten van Limburgs Mooiste!

’s Morgens om half 7 staat Mark voor de deur, het is tijd om naar Limburg te vertrekken. Snel nog even de laatste hap van mijn afbakbroodje wegwerken terwijl mijn fiets achter op de auto gezet wordt en we kunnen gaan. Lichte bewolking hangt er in de lucht, maar Paulus Pietsma heeft voor ons een prachtig fietsweertje besteld.

In de auto vertel ik Mark dat mijn voorbereiding op deze tocht niet geheel volgens de planning is. Ik ben een aantal weken uit de routine geweest vanwege een sterk aanhoudende voorhoofdholte ontsteking. De afgelopen 3 weken heb ik wel 2 keer per week gespind en af en toe naar mijn werk gefietst. Hopelijk is dit toch voldoende om de grootste afstand te fietsen die ik tot nu toe gedaan heb 110KM !!. ‘Gelukkig’ is Kees net een paar dagen ziek geweest, dus die kan ik vast wel bijhouden;).
Als we onderweg zijn naar Landgraaf stoppen we onderweg nog bij een tankstation om daar de andere ATBBikers te meten. Nadat we een bakkie gedaan hebben rijden we weer verder. Als we de snelweg af gaan bij Landgraaf staat het verkeer helemaal vast. Rond kwart over 9 staan we dan eindelijk op de parkeerplaats.

Limburgsmooiste 2009_8 Om kwart voor 9 heeft iedereen zijn startpapieren en beginnen we aan een lange tocht. Na 10 meter kunnen we alweer stoppen, we moeten nog even met zijn alle op de foto. Heel verstandig, want nu is de groep nog compleet.
Na ongeveer 10 minuten fietsen staan we in de eerste opstopping, gelukkig zou dit ook de laatste zijn voor de rest van de dag. Er staat ons meteen een leuk technisch stukje te wachten. Het zonnetje brand lekker en de wind houdt zich gedeisd. De temperatuur schiet dus lekker omhoog en dat zorgt ervoor dat we lekker bezweet elke klim voltooien. Vooral de laatste klim voor de eerste rustpost is erg pittig, dit zorgt er bij Kees zelf voor dat zijn hartslag abnormaal hoog komt. Achteraf blijkt dat zijn hartslagmeter onder zijn navel hangt en dus geen betrouwbare gegevens uitzendt.
Er is ruim voldoende te consumeren bij de eerste rustpost. Stroopwafels, gevulde koeken, sinaasappels, water… We babbelen nog even en vervolgen onze weg weer.

Lees meer...
 
ATB clinic 2009
Geschreven door Markje   
maandag, 25 mei 2009 00:00

Markje en Spoedy_1 Een tijdje terug zat ik met een zakelijke relatie (ITSN) wat te babbelen over welke sporten we deden vanwege zijn spierpijn. Zodoende kwam ter sprake dat ik mountainbike. Meteen ging er een mail mijn kant op met de uitnodiging voor een MTB-clinic. Ik moest meteen aan Menno denken als geestelijk vader van de atbbikers.nl en dus heb ik gevraagd of ik iemand mee mocht nemen; dat was geen probleem.

Zo gezegd zo gedaan en 17 mei stond ik iets na 7u30 bij Menno op de stoep en na wat gedoe met mijn fietsendrager gingen we richting Limburg en wel naar Reuver (tussen Venlo en Roermond). De clinic zou gegeven worden door Sjef Klerken (Menno al bekend van dit filmpje, al kwam hij daar pas later achter) en door Leon Kuypers, zijn teammaat.

Vol goede moed en met flink wat regen kwamen we aan in Reuver, waar al enkele bikers stonden te wachten. Van de 24 inschrijvingen zijn er uiteindelijk 13 op komen dagen (waarschijnlijk vanwege het weer), dus we vielen goed op met onze rode shirts.

Na een korte introductie van Sjef en Leon kregen we enkele oefeningen; dat begon al op de parkeerplaats: een zo klein mogelijk rondje rijden. Dat lijkt simpel, maar valt tegen, vooral als je het een keer de andere kant op probeert. Tegen 9u30 zijn we het bos in gefietst naar een veldje op een heuveltje waar de rest van de clinic gegeven werd.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 2
No images

Slider

Strava

Merken

Banner