Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

Verslagen Content
Crash!!

Afgelopen zondag hadden we geluk en pech.

Gelukkig dat het mee 'viel' maar wel de pech dat John opgehaald mocht worden.

vessem

Opspringende tak van Menno toevallig in het voorwiel van John, gevolg: alle spaken er uit en een paar geneusde ribben.

Snel de ANBW fietswacht op getrommeld en een nieuw wiel bestel! Nu nog ff herstellen en we kunnen weer samen knallen. #RedDevilPower

 
'DobrodoŠla'! 2017

'DobrodoŠla'! Klaas in ATBBikers.nl tenue in Slovenie!!

klaas

 

Wil je nog een mooie vakantie boeken bij MTB-Xperience? meer info

 
Dolomitien TransAlp 2016
Geschreven door Bjorn   

Wat begon als een idee om een fietstocht te organiseren, waarbij we alleen berghutten op hoogte zouden bezoeken zou met de juiste toerorganisator werkelijkheid worden. Samen met MTB-Xperinece hebben we een route van 4 dagen in elkaar gezet door de Dolemieten, waarbij we gemiddeld 2000-2500hm per dag zouden fietsen en in totaal een kleine 360km afleggen.

mtb-xperience

Dolomitien TransAlp 2016_1

Pieppieppiep ging de wekker op vrijdagochtend om 05:00 om op tijd mijn bijrijders Patrick en Peter op te halen en naar het verzamelpunt te rijden. Marijn en Tom zouden we daar ook treffen net zoals John en Menno. Hier hebben we nog wat gegeten en besproken hoe we zouden rijden. Al snel in het begin raakten wij John en Menno kwijt door de drukte en het donker, waardoor de achterste autos een andere (langere route) reed. Gelukkig kwamen we elkaar weer tegen net voordat we Italie in reden en hebben we het laatste stuk gezamenlijk gereden. Bij het hotel aangekomen konden we gelijk inchecken en persoonlijk kennis maken met onze gidsen Fokko en Klaas. Tijdens het kennis maken zijn ook de komende dagen besproken.

Lees meer...
 
Boxtelse ATB-kampioenschappen

Ook dit jaar stonden we weer voor de start streep om te kijken wie de Boxtelse Kampioen zou worden.

Voor het eerst zal dit jaar werd de ATB-wedstrijd op dezelfde dag verreden worden als de veldrit onder de KNWU vlag.

Wat betekent dat er onder andere een officiële jury aanwezig zal zijn om de uitslag vast te leggen. Zo als ieder jaar regelt de organisatie zoveel mogelijk Boxtelse fietsers. Het is een Fun klasse waar wij van houden.

Als je hem vaker heb gefietst weet je de het een loodzware parcours meestal is aan de Langspier. Dit jaar stond het water niet zo hoog waardoor we er niet vol doorheen moesten baggeren :)

Om 10.00 uur was de start voor de amateurs. John moest dit jaar met de Masters mee doen en mocht daar om 2min later starten en helaas net naast het podium geëindigd op een 4 plek.
Franck (16) en Menno (9) hadden een mooie onderlinge strijd. Waar Menno als 'Haas' Bjorn vdL (5) had.

Meerdere glijpartijen gezien. Maar wij zijn allemaal weel heel en voldaan binnen gekomen.

Boxtelse ATB-kampioenschappen_1

www.cyclocrossboxtel.nl

http://www.boxteldigitaal.nl/pdf/2015/veldrijden_atb_boxtel/ATB.pdf

zondag 20 december 2015

 
Specialized Gulpen toertocht 2016

Zondag stond voor sommige de wekker weer (te) vroeg voor de ‘’28ste Specialized Mountainbiketoertocht in het mooie Gulpen’’

Gulpen16

 

Deze toch willen we nooit missen en dit jaar gingen we samen voor de 78km toertocht, die ditmaal ook door Belgisch en Duits grondgebied ging. Franck, John en Bjorn stond te wachten tot dat Menno er ook was. Menno was die dag ervoor al naar Gulpen gereisd en was goed uitgeslapen :)
Eenmaal ingeschreven, snel gestart om voor de drukte (lees: langzame rijders te zitten) tempo zat er gelijk goed in en moest naar beneden bijgesteld worden om dat dit geen 50km ritje was. Eerst maar eens het 40km punt over winnen met >800Hm. Inmiddels bij het tweede rustpunt gekomen waar langzaam duidelijk werd dat Franck de beste klimbenen had. Samen vele mooie klimmen en afdaling gehad en met een tevreden en voldaan gevoel weer terug in Gulpen aangekomen. 80km@1600Hm
Bedankt voor weer een Super mooie tocht organisatie Stichting Mountainbike Promotion Krijtland Gulpen!

 

 
{in memoriam}

Vandaag afscheid moeten nemen van onze bike maat ‘Black Rider’ alias Kees van de Aker.Je was er elke zondagmorgen bij om in de kopgroep lekker door de Brabantse bossen te crossen.
Jij hebt ATBBikers een eigen logo en een identiteit gegeven,
Door jou inzet hebben we nog steeds een gaaf tenue.
Samen hebben we leuke fiets ritjes en gezellige club weekendjes beleeft.

Bedankt voor je enthousiaste inzet!

vaarwel Kees!

 

 

Je bike maatjes

 

Artikel: bikefreak kees

 
Toertocht Middelsbeers

Toertocht Middelsbeers was een geslaagde rit, we hadden mooi weer, route lag er mooi bij en niet te vergeten een groot deel van de route was nieuw. Rust/pauzeplaats was dit jaar ook op een nieuwe locatie, mooi centraal gelegen in de geplande nieuwe route. Ook prof renner Danny van Poppel, welke onlangs nog de twaalfde etappe van Spanje won, was ook van de partij.
Wij waren vanuit Boxtel met 5 bikers er heen gefiets waarna JoostB ook aanhaakte de onderlinge sfeer was top, lekker Genieten van het fietsen. Volgend jaar zondag 25-09-2016 zullen we er opnieuw bij zijn in deze mooie omgeving.
 
Nieuwjaarsrit ATBBikers
Om de traditie in ere te houden hebben we de 5e nieuwjaarsrit van de ATBBikers op 4 Januari 2015 gehad.
Deze tocht nemen Arnoud en MarkV altijd voor hun rekening om er een leuk club event van te maken.

Nieuwjaarsritj 2015_1
Lees meer...
 
Clubweekend Stavelot
Geschreven door MarkS   

31 mei, 1 juni, 2 juni.


Na jaren het clubweekend in Houffalize te hebben doorgebracht is dit jaar een enorme villa gehuurd in Franchorchamps, vlak bij het circuit. Blackrider (alias: kees) had een aantal routes gemaakt en de 31e gingen we vol goede moed naar België. Nadat ik Menno en zijn halve huisraad had opgehaald zijn we doorgereden naar Eindhoven om Tommy op te halen.
Nadat ook zijn fiets en spullen ingeladen waren, gingen we naar het vaste verzamelpunt langs de A2 bij Nederweert.
Een bak koffie en rijden maar. Na een paar uur tuffen kwamen we aan in Spa.

clubweekend 2013 stavelot_132
Lees meer...
 
Gulberg24 2013 6/24uurs
Geschreven door JoostK & Menno   
maandag, 30 september 2013 00:00

De Gulberg Race zit erop!

Met mooie resultaten en helaas kwamen we net te 'kort', 11min in de 24uurs (Team Sport) 

 

Onze Bike Babe Annebel (#634) heeft helaas na 5 rondes moeten stoppen met de 6uurs solo. Ze was natuurlijk teleurgesteld om deze niet uit fietsen zo als tijdens Lakebike dit jaar.

Ook veel heel veel RESCECPT voor onze SOLO 24uurs rijder MartijnN (#16) hij heeft maar liefst 339km in 24u en 30min weg getrapt. Zeer knap gedaan en een mooie 7de plek op de 22 rijders!

In de 6uurs Sport Team (#691) hadden we Pieter, Boudewijn en Walter zitten zij hebben een mooie 5de plek kunnen behalen met 20rondes in 6u8m.

Het ATBbikers-racing team (#104) heeft een mooie 3e plaats behaald tijdens de Gulbergen24.Lees meer...
 
Nordenau marathon
Geschreven door Arnoud   
De dag na: Hehe, ik heb even lekker uitgeslapen. De marathon was wel erg pittig. De afstand en hoogtemeters opzich zijn niet nieuw voor mij, maar met het wedstrijdelement erbij is het toch even andere koek. Natuurlijk weer veel te fanatiek van start gegaan waardoor er ineens iemand met een hamer langs de route stond. Helaas had Mark dezelfde fout gemaakt en had zijn mannetje nog een grotere hamer.
Nordenau 2013_25
Lees meer...
 
Lakebike 2013 6/24uuurs
Geschreven door JoostK & Menno   
maandag, 17 juni 2013 00:00
De ATBBikers waar weer aanwezig op het Lakebike event met meerdere teams meerdere Solo rijders en twee teams voor de 6uurs en het Race team in de 24uurs.

Annabelle heeft de 6uurs solo goed volbracht veel Respect dit ook voor Robert. Helaas waren Jeroen en Marc uitgevallen voor de Solo.
Het 6uurs Dames team (Elfi, Neeltje en Patricia) Mocht in hun Roze nieuwe clubkleding aan de start verschijnen. Het shirt zag er mooi uit!
Helaas hadden ze de pech dat Elfi was gevallen en voor controle naar het ziekenhuis moest. Gelukkig viel het mee. Elfi Goed herstel en snel weer biken gewenst.
Super dat ze toch goed door hebben gefiets!

Het heren 6uurs Heren team had een minder goede start hierdoor vanuit 3/4 van het veld naar voren moeten komen. Doel was 3de plek maar helaas 11min achterstand op de 6u was te veel.
Wel een mooie 5de plaats behaald (Arnoud, Mark en Menno) 
 
Het atbbikers-racingteam (JoostK, Jasper, Pieter, JoostN en met gastoptreden van Boudewijn) heeft voor de tweede keer de Lakebike 24-uurs challenge gewonnen. Zij reden in een etmaal de meeste ronden (84 ronden).

Na 12 uur racen was het nog altijd spannend. Het atbbikers racingteam reed wisselend aan kop met bikecenter de Rooi. In de nacht lukte het langzaam een gat te creëren. In de ochtend was het gat opgelopen tot meer dan een ronde. De snelle mannen van Bikecenter Rooi probeerde het nog wel, maar het gat werd maar minimaal kleiner, waarna het verzet definitief brak.

Een groot compliment aan het team, dat na bijna 24 uur, nog steeds rondetijden onder de 17 minuten reden!

Special thanks voor de nachtondersteuning van Wil en 24-uurs coach's Annabelle!

 
 
Trailclinic
Geschreven door Mark Kleinloog   

Zondag om 8,00h vertrek richting Velp voor een trailclinic bij MTB-clinic met de ATBBikers.

We verzamelen in de kantine van een tennisvereniging. Onze instructeurs zijn Karst Zijlstra, eigenaar van MTB-clinic en Marten Koster een Freestyle specialist. Na een korte instructie onder het genot van een bak koffie worden buiten de pedalen gewisseld, klikpedalen zijn uit den boze en worden we ingepakt met hielbeschermers, kniebeschermers en elleboogbeschermers. De zadels gaan in de laagste stand, dus we voelen ons met de beschermers net een stel ridders op shetlandpony’s.

De eerste stop is op een licht stijgende asfaltweg, waar we instructies krijgen voor het maken van een wheelie. Het ziet er heel lastig uit en dat is het ook, maar toch gaan de voorwieltjes al snel de lucht in. De kunst is natuurlijk het wiel in de lucht te houden, maar dat vergt nog wat huiswerk. Alleen Ruud heeft er geen problemen mee, hij doet het achterstevoren op zn fiets met 1 hand in de lucht ondertussen de rest nog wat instructies gevend. Daarna nog wat stuurtechniek , om pionnen rijden en letten op de lichaamshouding. Tijdens de afdaling moeten we proberen zo diep mogelijk in de fiets te gaan zitten zodat je onder een tak door kunt rijden.

Lees meer...
 
De Gulbergen 24uur (individueel)
Geschreven door Fred v Poppel   
dinsdag, 09 oktober 2012 19:11

29/30 September 2012

Het was voor mij de eerste keer dat ik aan een wedstrijd deel nam waarbij ik 24 uur op mijn fiets moest vertoeven. Dit alles vraagt natuurlijk ook redelijk wat voorbereiding, zoals training, voeding, materiaal en de algehele dag planning. Ik had het geluk dat we met genoeg teams aanwezig waren, zoals de ATBBikers en het EPO Team die mij ook uiteindelijk geholpen hebben, zonder hun hulp had ik het nooit gehaald.

Gulberg24 2012_2

Lees meer...
 
VTT du Sart Tilman 2012
Geschreven door Joost Kooi   
vrijdag, 23 maart 2012 00:00

Het was vroeger dan vroeg! 5:30! En dat na een nacht gevuld met het troosten van mijn dochter. Veel slaap had ik dus niet gehad. Maar toch stond vandaag de Sart tilman chrono op de planning samen met wat andere ATBBikers.nl. Na diverse goede verhalen, moest ik het zelf maar eens gaan ondervinden. Ik had om 6.00 met JoostN afgesproken. Gelukkig stond alles al klaar en hoefde we alleen maar in te laden.

Eenmaal in Weert ontmoeten we JoostB en gezamenlijk rijden we verder richting Luik. Even stuurt de navigatie ons over de toeristische route. We belanden in een verlaten industriegebied achter Luik. Een ontzettend treurig beeld! Verlaten stukken gebouw, ingegooide ramen, kleine slordige huisjes. Het was een bonte bedoeling van roest en rommel. De kleuren bruin, bruingoud en vaal geel voerde daar de boventoon! Gelukkig weten we met wat logisch nadenken toch de start te vinden.
De weersvoorspellingen waren niet best, maar tot nu toe was het droog! Bij het inschrijven was het verwaring alom. Mevrouw achter de balie: “Bonjour, Vous êtes dans la mauvaise ligne, c’est pour la tournée!” Uuuuhm… Je…… Je…. Chrono? De verwaring was compleet. Gelukkig was de oplossing simpel weg de mensenmassa volgen. Het lukt dan ook in te schrijven en we kunnen starten.
Je kon tocht rijden als wedstrijd of als tijdrit. Wij kozen voor het laatste. De start van de wedstrijd was net na ons vertrek.
 
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2
No images

Slider

Strava

Merken

Banner