Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

VTT du Sart Tilman 2012
Geschreven door Joost Kooi   
vrijdag, 23 maart 2012 00:00

Het was vroeger dan vroeg! 5:30! En dat na een nacht gevuld met het troosten van mijn dochter. Veel slaap had ik dus niet gehad. Maar toch stond vandaag de Sart tilman chrono op de planning samen met wat andere ATBBikers.nl. Na diverse goede verhalen, moest ik het zelf maar eens gaan ondervinden. Ik had om 6.00 met JoostN afgesproken. Gelukkig stond alles al klaar en hoefde we alleen maar in te laden.

Eenmaal in Weert ontmoeten we JoostB en gezamenlijk rijden we verder richting Luik. Even stuurt de navigatie ons over de toeristische route. We belanden in een verlaten industriegebied achter Luik. Een ontzettend treurig beeld! Verlaten stukken gebouw, ingegooide ramen, kleine slordige huisjes. Het was een bonte bedoeling van roest en rommel. De kleuren bruin, bruingoud en vaal geel voerde daar de boventoon! Gelukkig weten we met wat logisch nadenken toch de start te vinden.
De weersvoorspellingen waren niet best, maar tot nu toe was het droog! Bij het inschrijven was het verwaring alom. Mevrouw achter de balie: “Bonjour, Vous êtes dans la mauvaise ligne, c’est pour la tournée!” Uuuuhm… Je…… Je…. Chrono? De verwaring was compleet. Gelukkig was de oplossing simpel weg de mensenmassa volgen. Het lukt dan ook in te schrijven en we kunnen starten.
Je kon tocht rijden als wedstrijd of als tijdrit. Wij kozen voor het laatste. De start van de wedstrijd was net na ons vertrek.
 

 
Het begin is meteen pittig. Wat dalen en klimmen. Het is meteen steil! Vrij snel volgt in het parcours een smalle strook langs het water. Het stikt hier van de toerders. Maar ook de wedstrijdrijders hebben ons inmiddels bijgehaald. Vol gas halen ze op de meest onmogelijk plaatsen de toerrijders in. Soms gaat het maar net goed. Onvoorstelbaar van de organisatie dat ze de wedstrijd midden in de toertocht laten starten. Als je kiest voor een idividuele tijdrit, zoals wij hadden dan heb je nog een mooie verspreiding van rijders, maar nu kwam alles tegelijk! Toerders, chrono en de kop van de wedstrijd.
Na een stukje lopen is het flink klimmen. In mijn vooranalyse had ik al gezien dat hetvenijn in het begin zat!

http://www.vttst.be/2012/a33.jpg
 
Halverwege volgt een schitterende afdaling! Een soort halfpipe naar bendeden met sprongen, drops en vanalles. Tijdens de afdaling gaat een toerrijder bijna onderuit. Ik zie geen kans meer om te remmen. Het lukt me nog net om links tegen de wand op te rijden, over het randje bovenaan, om hem zo weer net voor de toerder te gooien. Achtermij hoor ik een Fransman Bravooooo! Roepen! Kennelijk was het onder de indruk van mijn manoeuvre!
Vol gas gaan we verder. Het parcours wordt makkelijker en minder extreem. Wel krijgen we nog leuke klimmen en afdalingen en enkele extreme modderstroken.  7 kilomer voor de finish zitten we even in de dip. Dan komt er een wedstrijdrijder voorbij in het kotsgroen. JoostN besluit aan te sluiten, waarna ik ook kan volgen. Dat was precies wat we nodig hadden!! Vol gas volgen wij kermit de rijder. We rijden kop over kop en kermit wil eigenlijk niet van de kop af. Dan staat er een bordje: 1 km! Ik besluit vol door te trekken om de vernedering compleet te maken!  Ik kijk nog eens naar achter, maar kermit is eraf! Altijd leuk!
Uiteindelijk eindigen JoostN en ik als 24ste en 25ste van de chrono met een tijd van 2:58 en dat vond ik netjes voor fanatieke recreanten. JoostB kwam iets later binnen, maar was zijn bordje verloren.
Eerlijkheid biedt me te zeggen dat JoostN op een aantal punten op mij heeft gewacht. Als hij dit niet had gedaan, was hij wel eerder binnen geweest! Al met al was het een mooie dag met de 3 J’s! (ATBBikers.nl)
 
http://www.feestinscheerwolde.nl/Feestcomm.2011/3js2010.jpg
http://www.vttst.be/
http://www.vttst.be/resultats/2012/result201255.htm
Hierbij nog een filmpje om een indruk te geven. De persoon rijdt daar de 45 km:Bron: http://mountain-bikers.nl
 
No images

Slider

Strava

Merken

Banner