Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

Lakebike 24 Challenge
Geschreven door Joost Kooi   
woensdag, 15 juni 2011 20:58

Vandaag stond de Lakebike 24 Challenge op het programma. Een 24/6 uurs race op aquabest. Wij, als ATBbikers reden mee met maarliefst 8 teams voor de 6 uurs estafette. De teams bestonden uit:

ATBBikers Team 1 Arnoud en Menno
ATBBikers Team 2 Richard en JoostB
ATBBikers Team 3 Jasper en Joost
ATBBikers Team 4 Wouter en Ralph
ATBBikers Team 5 Walter en Pieter
ATBBikers Team 6 Michel en Fred
ATBBikers Team 7 Apollo en Marco
ATBBikers Team 8 Liek, RobV en Voske

Ikzelf reed dus met Jasper. Afgelopen donderdag had ik nog even het parcours verkent. Mijn benen waren echter nog niet goed hersteld van de LCMT. Ik was benieuwd hoe het vandaag zou zijn. Het parcours lag er donderdag op sommige stukken mul bij, echter had het wat geregend, dus het zou er iets harder bij liggen.

Bij aankomst stond de tent van de ATBBikers al. Het zag er al leuk uit. Tevens was er door Mark gezorgd voor een fietsenrek! Goed geregeld allemaal.

Na alles klaargezet te hebben gaan we proefrijden. Eerst komt een lastige grasafdaling met bocht. Daarna is het rechttoe rechtaan via een pad en daarna langs het water over het gras. Dan gaan we links omhoog via de fietsbrug. Helaas kan je met uitzondering van 2 stukken niet op het fietspad rijden. Je rijdt dus in een hobbelige berm. Daarna volgt een lastige afdaling waarna je links draait richting de visvijver. Hier en daar zijn al natte plekken te bespeuren. Als het nog natter zou worden, kan het goed wel eens blubrijden worden. Daarna draaien we terug naar het tentenkamp via een smal paadje met nog wat technisch bochtenwerk. Dan ga je rechtdoor het bos in en kom je op de rode route van Best uit.

Als iedereen terug is van de verkenning gaat Jasper nog even met de zaag aan de haal om een lastige wortel te verwijderen (en natuurlijk om wat carbon frames te beschadigen). Niet zo zeer dat wij hem niet zouden kunnen rijden, maar om opstoppingen te verkomen.

Inmiddels is mijn schoonvader en vaste supporter Paulina ook gearriveerd. Zelfs Patrick kwam even kijken op zijn mountainbike! Zeer gewaardeerd kerel!!!!

Om 12:00 is er een korte briefing waarna het klaarmaken is voor de start. Jasper begin. Onze strategie wordt 2 rondes rijden en dan wisselen. Mijn insteek was knallen en die van Jasper ook. Bij de start zit Jasper er dan ook direct goed bij. Dat hij volgas gaat is te zien aan zijn gezicht!

De organisatie kan het aantal teams van de club zeker waarderen, want de speaker maakt er regelmatig een opmerking van!

De wissel komt er aan. Licht gespannen krijg ik de bidon en ik vertrek vol gas! Het doet direct al pijn, maar het is ook nog wat ritme zoeken en warm worden. Het pijnlijkste stuk vond ik nog wel het eerste rechte stuk langs het water en daarna de hobbelklim. Zeker als je wat bent afgekoeld. De eerste ronde kan ik mooi achter snelle Jelle kruipen. Mooi uit de wind. De jongen rijd goed door, maar wie snelle Jelle kent, weet dat dit eigenlijk geen fietser is.

Bij de eerste de beste wat moeilijkere passage gaat hij al onderuit. De schade valt mee. Kort daarna besluit hij weer te schuiven. Dit werkt niet echt, dus ik ga er maar voorbij.

Kort daarop werd ik ingehaald door de wereldkampioen Ives Verbruggen. Leuk om daar even in het wiel te rijden. Ik rij er de gehele ronde bij en wat me opvalt is dat hij andere lijnen rijdt dan dat de linten aangeven. Niet afsnijden, maar soms en net wat andere lijn, zodat de bocht wat soepeler gaat of dat je net wat mulzand mist. Dit lijkt me ook essentieel als je de 24 uur rijd. Het laatste stuk van mijn 2e ronde besluit ik hem even voorbij te rijden. Op de rechte stukken raak ik hem zelfs wat kwijt, maar bij het bochtenwerk komt hij al snel dichterbij. Bij de wissel neemt Jasper de bidon over. Eindelijk even de benen wat laten rusten en wat te drinken. Direct krijg ik van mijn vaste supporters mijn trui en een verse bidon.

Even terug naar het tentenkamp om te kijken hoe het met iedereen gaat. Als ik de meningen hoor vind iedereen het eerste stuk het zwaarste. Van mijn schoonvader hoor ik dat we tweede liggen en dat ASML eerste ligt. Dat had ik niet verwacht.

Na het 3e uur besluit ik eens op de lijsten te kijken en tot mijn stomme verbazing zie ik dat we eerste liggen met meer dan 2 minuten voorspong op de nummer 2. Ik besluit Jasper te informeren.

Bij de volgende wissel heeft het net flink geregend. Zoals verwacht is de modderstrook veranderd in een glijbaan. Voor mijn wissel sprak ik nog iemand die in de sloot erlangs was gedonderd. Aangekomen bij de strook besluit ik niet te twijfelen, maar gewoon er door stoepen. Voor me gaat er iemand onderuit waardoor ik moet uitwijken. Mijn voorwiel gaat over een strook, maar mijn achterwiel spint weg. Het gevolg is een glijpartij in de blub. Heerlijk. Als bonus krijg ik ook nog eens een lading kramp in mijn kuit! Gelukkig valt mijn schade mee en ik spring weer op de fiets en glibber weer verder. Ik probeer mijn verloren tijd nog goed te maken, maar dat doet wel veel pijn. Mijn dorst onderweg wil ik lessen met mijn bidon. Jammer dat de GPS chip niet zo lekker wegdronk. Ik ben dan ook blij als ik kan wisselen.

Tijdens deze rust plof ik in het gras langs de baan. Ik raak aan de praat met twee bikers en ik denk hun vriendinnen. We babbelen wat over ditjes en datjes. Ondertussen zie ik de ene na de andere ATBBiker voorbij komen. Menno gooit nog wat kledingstukken naarmij. Dat is voor het eerst dat een man dat doet naar mij! :P

De laatste wissel komt er aan. Ik ga nog 1 keer vol van start. Het is even warmworden. Gek genoeg gaat dit rondje beter als de vorige. Ik kan aardig mijn ritme vinden en kan mijn tempo weer wat opvoeren. De aanmoedingingen van de groep, mijn schoonvader en Paulina doen me ook goed. Daarnaast moedigen de 2 dames van de bikers waar ik net mee stond te kletsen me ook aan. Hartstikke leuk! Aan het eind van de ronde sprint ik de wisselzone in waar Jasper het af mag gaan maken. We liggen nog steeds eerste.

ASML ligt inmiddels vergenoeg achter, maar je weet maar nooit. Jasper gaf al aan er komt niks blauws voorbij. Eigenlijk zat het wel goed. Vanaf het 2e uur hebben we eerste gelegen en als het materiaal heel blijft, dan komt het goed. Vol spanning kijkt iedereen naar de blauwe redbullboog. En Jawel, daar komt Jasper aan! Supergaaf! De eerste plek is binnen!

Kort daarna komen de de andere ATBbikers binnen. Iedereen is moe maar voldaan.

Bij de prijsuitreiking zie ik plots dat de jongens waar ik eerder mee heb zitten kletsen. Zij zijn derde geworden. We lopen naar het podium en ik schud ze de hand waar 1 van hen zegt… JIJ!!! :)  (eerder hadden ze me nog aangemoedigd haha!)

Volgens mij heeft iedereen een hele leuke dag gehad. Iedereen bedankt voor de gezellige dag en de felicitaties!

Filmpje van de prijsuitreiking:

Uitslag 6 uurs ATBBikers

 

1 ATBBikers 3 Joost en Jasper
4 ATBBikers 5 Walter en Pieter
12 ATBBiker 4 Wouter en Ralph
13 ATBBikers 7 Apollo en Marco
14 ATBBikers 1 Arnoud en Menno
15 ATBBiker 8 Liek, RobV en Voske
28 ATBBikers 6 Michel en Fred
DNS ATBBikers 2 Richard en JoostB

 

Overige uitslagen:

Uitslag 24 uurs

24 uurs individueel

1 Ives Verbruggen
2 Kristof Stes
3 Joost van t Klooster
4 Miel Barkmeijer
5 Dario Kusters

24 uurs teams sport

1 Fijnfietsen.nl
2 Bike Center Rooi 1
3 Tour de Ville Fietskoeriers
4 MTB4Duchenne – team Riding 4 Kim
5 John Knoops – Passion for bikes

24 uurs teams fun

1 The Woopers
2 Bike Center Rooi 3: All Stars
3 MTB Team DAB Bikers
4 MTB Team Vesters
5 EPO-team

Uitslag 6 uurs

6 uurs individueel

1 Ronald Kros
2 Erik van der Pasch
3 Sven Henze
4 Roland van Erp
5 Arjan Smit

6 uurs teams sport

1 ATB bikers team 3
2 ASML
3 The Collective
4 ATBBikers Team 5 Cube Reaction
5 Tipsy Cats

6 uurs teams fun

1 Kroezers 1
2 Kroezers 2
3 All Terrain
4 WAD
5 Team Chasse-Patate

 

Website van de organisatie:
http://www.lakebike24.nl

De volledige uitslagen:
http://www.chronorace.be/web2/Classements/ListeRapports.aspx?eventId=5501853106178


Bron: http://mountain-bikers.nl
 

 
No images

Slider

Strava

Merken

Banner