Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

Duchenneheroes 2010 voorbij
Geschreven door Bjorntje   
woensdag, 29 september 2010 18:49

Duchenneheroes 2010 is alweer voorbij, het was een prachtige ervaring met hoogte en diepte punten!

Zaterdag 12 september was het dan eindelijk zo ver en verzamelde alle bikers, begeleiders en vrijwilligers zich op de camping in Wiltz (Luxemburg) om zich voor te bereiden op een week fietsen. Het is wel een heel mooi gezicht om een camping te zien vol met alleen maar bikers, begeleiders van de bikers en alle vrijwilligers die het eten, tenten en alle andere benodigdheden verzorgen deze week. Veel familie en vrienden zwaaiden in Wiltz de bikers uit om ze aan de finish weer te kunnen ontvangen.

Het was zo te horen wel heel anders dan voorgaan de jaren doordat de meeste fietsers niet meer in tenten sliepen maar in luxe caravans en/of campers. Maar de fietsers die wel in een tentje sliepen en na een lange dag fietsen eerst in de regen het tentje op moesten zetten en dan pas konden gaan eten, daar had ik vooral respect voor.DH2010 Bjorntje


Door mijn knie blessure mocht ik (op advies van de dokter) niet mee fietsen en ben ik mee geweest als begeleider. Bij ons is er gekozen om de begeleiders in een tent en de fietsers  in de twee campers te laten slapen die voor deze week geregeld waren. Het is dan wel heel anders om als begeleider deze week mee te maken maar niet minder imposant. Het gehele traject van ‘s morgens opstaan, met 400 man eten en je eigen lunch pakket maken om tijdens de stops te nuttigen. Om vervolgens van start te gaan als fietsers of als begeleider, het kamp op te breken en na de stops weer op te bouwen op de volgende camping. Bij de stops (2 per dag) konden de fietsers hun reserves bij vullen en zorgden de begeleiders dat de fietsers niets te kort kwamen.

DH2010 BjorntjeIn ons team viel er de eerste dag helaas al een fietser uit doordat hij griepverschijnselen en koorts had bij de eerste post. De overige fietsers zijn doorgegaan en hebben de eerste dag binnen een zeer nette tijd afgesloten. De derde dag is de tweede biker bij ons uitgevallen door oververmoeide benen. Gelukkig was de fietser die de derde dag uitgevallen was de 5de dag weer fit genoeg mee te fietsen. Op de laatste dag was weer de gehele groep  aan het fietsen en zijn ze allemaal over de eindstreep gegaan.

Als je bij de finish alle Duchenne patientjes bij elkaar ziet dan weet je weer waar je het allemaal voor doet. Bij binnenkomst mochten alle Duchenne patientjes die wilden voorop rijden in de stoet van fietsers om ze te begeleiden over de laatste 100 meter tot de eindstreep. Nadat de laatste  fietser over de streep kwam, werden ze gehuldigd en werden alle deelnemende mensen (fietsers, begeleider en vrijwilligers) bedankt voor de grote inspanningen die ze geleverd hadden.

DH2010 Bjorntje foto: merijn (oa van ATBBikers weekend houffa 2010)

Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de inzet, aanmoediging, betrokkenheid en vooral de sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt om mee te doen met deze wel heel erg bijzondere ervaring. Hierbij wil ik ook even vermelden dat  met het sponsorgeld dat opgehaald is, ik volgend jaar weer een poging mag doen om mee te fietsen met Duchenne heroes.

 

Met sportieve groet en tot volgend jaar!

 

Bjorn Faber

 
No images

Slider

Strava

Merken

Banner