Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

Toertocht Liempde 2010
Geschreven door Joost2.0   
donderdag, 23 september 2010 15:09

Vandaag had ik de toertocht van Liempde op het programma gezet. Het was niet een tocht waar we flinke klimmen in konden verwachten, maar toch zou het een leuke training zijn voor de MH2D die voor volgende week op de planning staat. Ik reed met de ATBBikers.nl mee.

Het was wel een zware ochtend, want de dag ervoor stonden er iets teveel gouden rakkers op het menu. Het resultaat was bij het vertrekpunt al direct merkbaar. Ik reed het parcours nog niet op, of ik stond al stil tegen een opzichtig plaatje. Achter me hoorde ik “Er is er nog 1 dronken!”. En terecht! In het begin viel het slijk rijden nog mee en er zaten tot de eerste stop verrassend leuke stukjes in. Wat steile klimmetjes, leuke afdaling en veel bochten werk, Zelfs nog wat airtime kunnen pakken ;) . Halverwege het eerste deel kregen we voor Brabantse begrippen nog een leuke klim voor geschoteld.

Bij de pauze werd nog een probleem met een zadelklem creatief opgelost. Het boutje van de klem was beschadigd, en moest vervangen worden. Door het boutje te gebruiken van de kettingpons van een multitool kon het zadel weer worden vastgezet. Het is ook niet voor niks een multitool.

In het tweede deel gaat de route over op de route van sint Oedenrode. Wel jammer, want ik ken die route wel redelijk goed, al blijft het bochtenwerk daar wel leuk. Helaas regent het nog altijd en het parcour wordt langzamer slechter.

Vervolgens gingen we terug over de snelweg richting Schijndel. Net over de fietsburg moesten we meteen rechts offroad afdalen vanaf het viaduct. Door alle regenval was deze stijlen afdaling veranderd in een modderglijbaan. Beneden lagen ook al verschillende bidons van slachtoffers van deze glijbaan. Ik glij hem gelukkig fijloos.

In het laatste stuk krijgen we nog een keer de lange klim van eerder, maar dan van de andere kant. Daarna veranderd de route in een recht toe rechtaan route met heel veel slijk en modder. Dit maakt de saaie lange paden nog enig sinds uitdagend. Mijn schakelsysteem haperde na de eerste 10 km al en nu werkte bijna niks meer naar behoren door de modder. Vanaf de 50 km heb ik aangezet om te kijken hoelang ik voluit kon gaan. Dat viel me niet tegen.

Conclusie:
Het was een leuke tocht en de pauzes waren goed verzorgd. Jammer van de lange rechte paden op het einde.

Groetjes Joost2.0


 

http://www.ltchetgroenewoud.nl/


 
No images

Slider

Strava

Merken

Banner