Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

Houffalize weekend 2010
Geschreven door Menno   
maandag, 05 juli 2010 00:00
Dit jaar natuurlijk weer naar Houffalize, voor de 5de maal. Het weekend is een weekend later dan gebruikelijk, namelijk het eerste weekend van juli. Dit jaar is ons 12 persoons huisje helemaal vol met bikers. Club Weekend Houffa 2010

Zoals gewoonlijk vrijdagmiddag verzamelen te Nederweert voor een pitstop met koffie, om daarna gezamenlijk door te rijden naar het Centrum van Houffalize. Na aankomst in Houffa snel de laatste boodschappen gedaan en naar ons huisje op bungalowpark “Les Onays” in Achouffe. Dit jaar ivm de WK Voetbal ( NL is uiteindelijk 2de geworden) om 16:00 voetbal kijken. NL speelde tegen Brazilie en wist tegen alle verwachtingen in de wedstrijd te winnen met 2=1.

Kees en JoostB komen tijdens de wedstrijd ook aan en kijken de tweede helft mee. Om 18:00 starten we alsnog met route Geel 1. Na 10 min ligt Marijn al over de kop op de steile afdaling van de aanlooproute Groen 6. (Mmm hoe gaat houffa 2010 dit jaar verlopen!? Het is eigenlijk al 5 jaar goed verlopen, denk ik nog) Na een leuk kort ritje (18 km) met voor ons doen rijkelijk veel asfaltkilometers, lekker BBQ-en en een paar Chouffjes drinken bij ons huisje Mmmm. Erg gezellig, lekker weer en daardoor toch nog laat geworden!

Zaterdagmorgen route Rood 3, een erg mooie route van totaal 30 km. Zeer warm weer met +30 graden. We lunchen om 13:00 bij het huisje en starten hierna aan route Blauw 2 . Helaas haken er een paar bikers af ivm de warmte en voetbal (Argentinië – Duitsland, 0-4) de bikkels starten wel voor een mooi ritje van totaal 25 km. In deze route zat de mooie afdaling over de camping en de lange klim langs de rivier.
Club Weekend Houffa 2010

Bij aankomst fietsen schoon maken en gezamenlijk uit eten. Dit maal eten we bij het restaurant bij de Forellenvijver. Wel wat gedoe want we wilden Club Weekend Houffa 2010buiten eten  omdat het binnen zo warm was. Helaas, buiten werd geen eten meer opgediend. Wel heerlijk gegeten overigens. Toen naar De feest tent te Achouffe ‘’La Petite Fontaine”. Al bijna traditie is het optreden van de band in de kelder. Al snel gaan de ‘’homos” naar het huisje terug, ben moe, het is warm en het stinkt hier. Haha de echte Houffa Bikers Peter, JoostB, Arnoud en Menno feesten daar samen tot 1:00 door. Met grote verbazing de zwierige bewegingen van de ‘’Witte Engel” gade mogen slagen. Op het moment leek het een erg aardige verschijning, maar gelukkig hadden we de foto’s nog (Epic!) Helaas zijn we allen weer een illusie armer! Wederom het bewijs dat het La Chouffe bier veel verdoezeld! Bij terugkomst bij het huisje zit kampvuur stoker Bjorn nog lekker buiten. JoostB en Peter sluiten bij hem aan om het nog later te maken, Proost, hik. Gedrieën hebben ze voor het slapen gaan de BBQ uitge****.


Zondag, de laatste dag, staan voor de ochtend route Blauw 5 en voor de middag Groen 6 op het programma. Op Blauw 5 hebben we de mogelijkheid om onderweg bij een camping lunchen. Deze rit lekker rustig gedaan. Weer was heerlijk. Na de lunch van tosti’s, koffie en frisdrank ook nog achtervolgd door de Nederlandse eigenaar op zijn Quad. Schijnbaar hadden we 20 euro te weinig betaald. We hadden ook niet op d erekening gewacht maar gewoon (volgens ons voldoende) geld op tafel gelegd. Ja Dheu, alsnog netjes betaald door Apollo, daar nog dank voor MarkK. Route weer hervat.

Op het terras in houffa aangekomen trakteerde Peter allen nog op een drankje, Super. Ja we hadden het goed met 12 man in de zon. Via de groene route 6 terug naar het huisje. Onderweg bleek “The Rock” sinds jaren weer redelijk veilig afdaalbaar en de “onmogelijke klim” voor velen toch mogelijk! Nog even op de tanden bijten voor de ellenlange klim naar de houten picknickhut. Het blijft een lange lastige rotklim. Daarna de lange afdaling die we de dag eerder (tenminste: enkelen van ons) bergop gedaan hebben gedaan en toen het mooiste stukje van Groen 6, het rotsachtige deel! Het mooiste deel van de route volgens velen, stevig kort klimwerk en mooie vergezichten. De route komt uit in het centrum van Achouffe dus nog maar een klein stukje terug naar het huisje. De finale slotklim werd door enkele Alpha-mannetjes toch weer als een krachtmeting gezien, ze kunnen het toch weer niet laten. Op naar het huisje, schoonmaken, alles inpakken en terug naar Nederland. Perfect teamwork mannen! Joost2.0 en Martin konden niet mee voor het avond eten en zijn doorgereden. De rest heeft heerlijk gegeten bij restaurant “de Wildenberg” Goudreinet aan de A2 bij Nederweert en het weekend goed en gezellig afgesloten.  
Groetjes Menno enPeter en de rest

 

 
No images

Slider

Strava

Merken

Banner