Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

ATBBikers.nl Clinic 2010
Geschreven door Menno   
zondag, 18 juli 2010 00:00

Clinic ATBBikers.nl


De voorbereiding:
Het idee kwam omdat er meerdere clubleden een clinic hadden gevolgd.
Zou er interesse zijn binnen de club om de opgedane kennis te delen en een eigen clinic dag te organiseren? Volgens Forum poll de vraag gesteld aan de leden en daar was zeker interesse voor (88% voor).
MarkS (Markje) en Menno (Spoedy) hadden in Limburg een clinic gevolgd van Sjef Klerken en MarkK (Apollo) en Menno van meester Bart Brentjens te Nijmegen. Clinic Berg en Dal

MarkK, MarkS en Menno gaan aan de slag. Al snel blijkt dat het beste is om de locaties in Nijmegen te gebruiken en beide eerdere clinic’s te samen smelten. Een van de problemen was: waar waren de drie locaties nu ook alweer? Snel met Google Earth aan de slag. Op de kaart drie punten gevonden en samen een paar keer na onze gezamenlijke club rit in Nijmegen opzoek naar de locaties in het veld. De locaties hebben we uiteindelijk terug kunnen vinden. Met MarkS via zijn laptop alles in zijn GPS kunnen zetten. Via de mail een dag indeling gemaakt en MarkV (Keetoo) gevraagd voor ondersteuning (ivm zijn grote kennis en ervaring). Helaas was hij toch nog verhinderd, Dus stonden we er alleen voor, maar wel met goede voorbereiding toch? 

Jammer was dat de meeste clubkledingsrijders niet aanwezig konden zijn op deze dag. Hierdoor nog eens de nieuwe (onbekende) forum leden benaderd. De laatste week ook veel aanmeldingen gehad, totaal 13 mannen en twee dames, Jippie.

De Clinc: Om 8:45 aankomst in het mooie gebied te Duivelsberg in Nijmegen. Meedere bikers zijn al aanwezig, nog even wachten op 3 man. Menno stelt zich voor samen met MarkK en MarkS. Korte introductie en snel op de bike naar punt A, onderdeel Balans. Al snel merken we dat de groep bestaat uit beginners en een paar gevorderden, prima dus.
De 1ste oefening, stil staan op je bike en controle houden, is van groot belang, moeilijk, maar ook saai. Hierna snel over naar de “Bunny Hop” (over een object zonder deze te raken). De Boomstronk ligt op +-15cm hoogte. Deze mag je niet raken, dus eerst je voorwiel omhoog omlaag dan je achterwiel, dit bij lage snelheid. Al snel vallen meerdere bikers, nog maar eens onze tips meegegeven. Waarna het al snel beter verloopt.

Op naar onderdeel B, Je Houding: Hiervoor naar de 2de locatie, waar een mooie track ligt met heuvels, wortels en van alles. Korte uitleg over je houding op de bike. Tijdens een paar lusjes zien we nog wel een paar houdingsfoutjes maar ook remtechnieken die niet juist zijn, hier samen met de Mark-en nog wat voorbeelden door genomen met de groep.
Clinic Berg en Dal
Als laatste, Punt C. Bij deze locatie komen onderdeel A en B samen. Dus lukt het de groep, houding en balans te combineren en gecontroleerd af te dalen en te klimmen op een lastige track?
De eerste afdaling verliep redelijk deze was als klim pittig. Toch lukte het MarkS om als eerst boven te komen. Snel naar de ‘’onmogelijke” klim.
Dit was een tactische en technische klim. De eerst 15 minuten hadden we nodig om meerdere routes naar boven te testen maar toen de ‘’gemakkelijkste” route bekend was kwamen er toch nog zo’n man of 8 naar boven, Klasse!!!

Slot: Samen terug naar het verzamelpunt om te lunchen en na te praten. Door de inzet van MarkK en Menno was er een leuke Goody-Bag. Te kunnen maken door:

Fienieg Bikes & Repair
Bioracer
Bike-Components
Perskindol verzorging
Schwalbe Professional Bike Tires 
ParkTool
BORN Sportcare
SKS
www.fienieg.nl
www.bioracer.com
www.bike-components.de
www.perskindol.nl
www.schwalbe.nl
www.parktool.com
www.bornsport.com
www.sks-germany.com
Clinic Berg en Dal

Tijdens de lunch was iedereen zeer positief over onze inzet en de dag zelf en de dank was groot.

Laatste punt: MarkK had zich extra in gezet voor de club. Om voor bijvoordeeld de “4u race te Bladel” en ons eigen “Houffa weekend” een Fietsen Rek te maken en schenkt deze namens hem en zijn werkgever: Tanis Confectionery http://www.taniscc.com, en de ATBBikers.nl stickers door Gall&Gall Dennis Stuij in Sleeuwijk, Klasse Mark

Clinic Berg en Dal
Nou namens ons, tot volgend jaar.

Groetjes MarkK, MarkS en Menno

link naar alle fotos en link naar de filmpjes


 
No images

Slider

Strava

Merken

Banner