Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

TransAlp 2010
Geschreven door Peter   
donderdag, 01 juli 2010 00:00

TransAlp 12 – 20 juni 2010, van Ramsau am Dachstein naar Tarvisio, Italie.


Vol verwachting klopt ons hart. Wat staat ons te wachten? Zowel op de mountainbike als ook bij de hut genoten we volop. De 1e dag begon met regen, maar al snel klaarde het op en na een zeer technische lus rondom Ramsau kwamen alle groepen elkaar in Forstau tegen voor een heerlijke lunch. Daar werd voor een TV gezorgd en konden ook de voetballiefhebbers de WK wedstrijd NED-DEN bekijken. Nadien werden de groepen gesplitst in een sport- en een mediumgroep en de weg vervolgd naar de eerste hut deze week: de Oberhütte. Daar stond ons een warm welkom te wachten door Julia, de wonderschone uitbaatster. Bij deze hut nog een erg koele duik genomen in het naastgelegen bergmeer wat alleen werd gevoed door smeltwater, uiteraard een skinny-dip!

Het was écht puur genieten deze week, echt een week van uitersten: gruwelijk afzien in de klimmen, gruwelijk genieten van de technische afdalingen en de mooie vergezichten over de besneeuwde koppen van bv de Dachstein-gletsjer en de Dolomieten. De 6 etappes kenmerkten zich door een mooie aaneenschakeling klimmen en dalen, een klim van 1.200 hoogtemeters over grindwegen en puinpaden waren zeker geen uitzondering. Maar na iedere klim volgde natuurlijk een mooi panorama en uiteraard een schitterende lange afdaling. De berghutten varieerden van enige luxe tot basic, wel was overal een lekker warme douche en een lekker bed aanwezig. Slapen deden we in een 2 persoons kamer of op “lager” een zolder waar we met 20 man sliepen. In de berghutten werd met veel passie het eten voor ons bereid. Wat te denken van een pannetje Tiroler groestl, kasespaetzl, veeeel, heel veel spaghetti, soepen, salades, huetten-gemachte kazen en yoghurt, kuchen en natuurlijk voor de echte liefhebbers de overheerlijke kaiserschmarren!!! In de Frido Gordon Hü
tte werden er nog eens extra met de pannen langs de tafels gegaan voor de grootste eters. Bij de Donnerhütte stonden bij aankomst 4 heerlijk gebraden kippen op tafel om de koude lijven wat te verwarmen. Dit alles werd weggespoeld met vele welverdiende Weizenbiertjes, wat ons allen weer sterkte voor de volgende dagen.

De weergoden waren ons deze week overigens niet bepaald positief gezind. Vrijwel iedere dag regende het wel even en af en toe liet de zon zich zien. Op de 4e dag was het wel even doorbijten, want door een helse onweersbui en een wolkbreuk kwamen er hagelstenen van wel 1 cm uit de lucht vallen!! Op zo’n moment voel je je niet echt veilig onder de kabelbanen op een kaal skigebied. Na in een bos geschuild te hebben gauw weer warm rijden op de fiets en snel naar de volgende hut. Al met al waren alle deelnemers enorm positief gestemd en het leek alsof het weer ons helemaal niet kon deren. Dit kwam de saamhorigheid van de groep alleen maar ten goede en het sterkte de sfeer in positieve zin. Doordat je bijna 24 uur per dag bij elkaar bent en allen dezelfde passie deelt heerste er een fantastische groepssfeer. Ongekend dat je dit al na krap 2 dagen opmerkt. Echte avonturiers!

Na 5 unieke hutten, (zelfs 1 met een heerlijke sauna!) veel kilometers in de benen, vele porties kaiserschmarren, meerdere hoogtepunten, prachtige trails, unieke paadjes, een hoop gezelligheid en prachtige ervaringen bereiken we uiteindelijk doorweekt en verkleumd Tarvisio. Na een overheerlijke wellness-verzorging bij het hotel aan de rand van de aankomstplaats met sauna, Turks stoombad, warme douche en een whirlpool hebben we in het in het centrum van het dorpje Tarvisio genoten van een heerlijke Italiaanse pizza, een half litertje rode wijn, een lekker ijsje en een overheerlijke espresso. Na het eten stond de touringcar al klaar waar we de fietsen in de aanhanger hingen en terug reden naar de startplaats Ramsau. In het pension waar we ook gestart waren, uiteraard onder het genot van een biertje nog even napraten en onze ervaringen evalueren.
Na een (te) gezellige afsluiting verheugen we ons eigenlijk alweer stiekem op volgend jaar!!

Peter (en JoostB)Reisorganisatie: Vasa Sport
Alle fotos bekijken? Link
 
No images

Slider

Strava

Merken

Banner