Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

De “Blubber van Vlaanderen“

Vanmorgen was het zo ver. De ronde van Vlaanderen stond op het programma. We gingen voor de 75 KM mountainbike. Technisch niet de grootste uitdaging, maar het zou zeker een leuke dag worden.

Ik ging weer een keer met de ATB bikers op pad. Gezien de afstand (we moesten naar Ninove) werd ik al vroeg opgehaald. Er stond 135 km autorijden op de planning. Mijn vriendin was zo lief geweest om samen met mij op te staan voor mentale support. Een lading zwart goud deed de grijze massa activeren.

Precies op tijd stond Jurgen voor de deur. Mijn metgezel voor de rit. We hadden met de rest afgesproken bij tankstation de Beerze net voorbij Eersel. Daar nog even een kop koffie en weer verder.

Na een gezellige autorit kwamen we aan in het dorpje. Er was al een kleine mierenhoop van mensen. Wielrenners en mountainbikers reden af en aan. We mochten ons dan ook gelukkig prijzen met onze parkeerplek. Vlug alles preparen en naar de start!

We waren met een leuke grote groep. Het merendeel mooi gekleed in het ATB-bikers rood. Ik… ik camoufleerde me zelf in het zwart. Na wat oponthoud en een fotosessie konden we dan eindelijk van start.

Al snel werd duidelijk dat schoon blijven geen optie was. Enkele verstrooide Belgen probeerde nog hun bikes over de plassen te tillen, maar gezien het blubberfestijn dat nog zou volgen, was dat een missie gedoemd te mislukken. Het glijden kon begin!

Lees verder op: mountain-bikers.nl
 

Mountain-bikers.nl

The best place to start your trail

 
No images

Slider

Strava

Merken

Banner