Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

Duchenne Heroes 2010
Geschreven door Bjorntje   
woensdag, 07 april 2010 19:47

Duchenne Heroes 2010

De zeven fantastische mountainbikers van TEAM “FABULOUS7” gaan zeven dagen lang alles geven om de zware Duchenne mountainbikerace uit te fietsen en daarmee het sponsorgeld binnen te halen, bestemd voor meer onderzoek naar de ziekte van Duchenne. The Fabulous 7 is een team met enthousiaste sporters, onder wie ook een ATBBiker Bjorn Faber.

Voor sponsoring en meer informatie over wie deze Fabulous 7 zijn, neem dan snel een kijkje op: http://www.thefabulous7.nl

 
Over Duchenne:

Duchenne spierdystrofie is een zeer ernstige erfelijke ziekte waarbij spierweefsel langzaam wordt afgebroken. Kinderen met Duchenne krijgen de ziekte door een fout op hun X-chromosoom. Het lichaam weet door deze fout niet hoe het eiwit dystrofine voor de spiercelwand kan worden aangemaakt. Hierdoor functioneren de spieren niet goed en vallen spierfuncties langzaam uit.

 

Over de tocht:

De Duchenne Heroes Mountainbike-tocht bestaat uit zeven zware etappes in zeven dagen. De tocht doet vier verschillende landen aan en start in Luxemburg. Per dag leggen de deelnemers gemiddeld 100 kilometer af over unieke mountainbiketracks. De teams overnachten in tentjes; voor sommige deelnemers ook een aanslag op het uithoudingsvermogen! De route is zorgvuldig samengesteld en gaat zo min mogelijk over asfalt. Het parcours is niet afgezet of bewegwijzerd maar er wordt gereden met GPS.


Groetjes Bjorn

 
No images

Slider

Strava

Merken

Banner