Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

Duchenne Heroes
Logo Duchenne Heroes

ATBBikers Jeroen en Frank gaan zich inzetten voor de ziekte van Duchenne.

´Wanneer je te horen krijgt dat je zoontje een ongeneeslijke spierziekte heeft, stort je wereld in. Veel ouders van kinderen met Duchenne leven met een gevoel van onmacht en onrechtvaardigheid. We moeten alles op alles zetten om genezing mogelijk te maken. Voor mijn zoontje komt het waarschijnlijk te laat, maar voor de toekomstige patiëntjes zijn we misschien op tijd´ (Margreet, moeder van Daan)

Wat is Duchenne?
Duchenne spierdystrofie is een zeer ernstige, erfelijke ziekte waarbij spierweefsel langzaam wordt afgebroken. Kinderen met Duchenne krijgen de ziekte door een fout op hun X-chromosoom. Het lichaam weet door deze fout niet hoe het eiwit dystrofine voor de spiercelwand kan worden aangemaakt. Hierdoor functioneren de spieren niet goed en valt langzaam de één na de andere spierfunctie weg.

Jeroen en Frank Willen hun spieren inzetten voor de Duchenne-patiëntjes die dat zelf niet meer kunnen? Wil jij mee strijden om geld in te zamelen voor belangrijke medische onderzoeken? sponsorformulier

De Tocht!
De Duchenne Heroes-mountainbiketocht bestaat uit 7 zware etappes, door 4 verschillende landen, van Luxemburg naar Nederland. Per dag leggen de deelnemers gemiddeld 100 km af over vaak unieke mountainbiketracks. Er wordt overnacht in tentjes, wat voor sommige deelnemers ook een aanslag zal zijn op het uithoudingsvermogen. De route is in alle zorgvuldigheid samengesteld, voorgereden door het Duchenne Heroes vrijwilligersteam en gaat zo min mogelijk over asfalt. Het parcours is niet afgezet of bewegwijzerd, er word gereden met GPS.

Heren namens de rest van de ATBBikers alvast succes gewenst.
 

 
No images

Slider

Strava

Merken

Banner