Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

Fietsdiefstal

ALLES OVER GESTOLEN FIETSEN

In 2006 werden ruim 750.000 fietsen gestolen. Daarvan werden 120.000 aangiften gedaan. Dat is 15%. Van de rest werd geen aangifte gedaan. Elke week worden er duizenden fietsen aangeboden bij verschillende fietsdepots. Vele van deze fietsen worden nooit opgehaald of kunnen niet worden teruggebracht omdat hun eigenaar geen aangifte heeft gedaan. Hoeveel teruggevonden fietsen zijn er nodig om jou aangifte te laten doen?


Je Mountainbike aanmelden? fietsdiefstal.nl

 Koop geen gestolen fiets

Een fiets op straat voor maar 25 euro, dat is natuurlijk wel een koopje. De kans is groot dat het om een gestolen fiets gaat. Als je zo'n fiets koopt, houd je fietsdiefstal in stand. Want zonder kopers geen markt voor gestolen fietsen. Bovendien ben je in de meeste gevallen strafbaar als je zomaar een fiets van iemand overneemt. De boete ligt tussen de 100 en 400 euro en je krijgt een strafblad. Heb jij informatie over fietsendieven of heling, ga dan naar de politie of bel Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Wil je weten hoe je een gestolen fiets herkent? Klik dan hier.

 

Fiets kopen in de winkel

Als je een fiets in een winkel koopt, kun je er wel zeker van zijn dat het niet om een gestolen fiets gaat. Ook bij een tweedehands fiets staan de unieke kenmerken (zoals het frame- en/of chipnummer) op het aankoopbewijs.

 

Fiets kopen via internet of particulier

Koop je een fiets van een particulier, bijvoorbeeld via internet, vraag dan altijd om de originele aankoopnota. Of vraag om het frame- en/of chipnummer en check het fietsdiefstalregister of de fiets als gestolen staat geregistreerd. Is dat het geval, koop hem dan niet. Dan ben je namelijk strafbaar.

Twijfels? Een fiets zonder slot of met een kapot slot, een onleesbaar gemaakt framenummer of een onleesbaar gemaakte postcode betekent in de meeste gevallen dat het gaat om een gestolen fiets.

 

Het fietsdiefstalregister

In het fietsdiefstalregister worden alleen de aangiften van fietsdiefstal geregistreerd die voorzien zijn van merk en frame- of chipnummer en die sinds 1 januari 2008 bij de politie zijn gedaan. Alle politiekorpsen zijn aangesloten op het register. Iedereen kan in het register nagaan of een fiets als gestolen staat geregistreerd maar alleen de politie kan gestolen fietsen registeren
 
No images

Slider

Strava

Merken

Banner