Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

Route's

Deze pagina moeten we nog verder uit werken....
 

Route Informatie

Hier kan je alle informatie terug vinden van de routes die wij biken.
Deze Route's biken we vast naast de Tourtochten die we een paar keer doen.

  • Route Eersel
  • Route Nijmegen
  • Route Best
  • Route Nuenen
  • Route Waalre
  • Route Loonse Drunense Duinen
  • Route Boxtel (eigen)
  • Route Oirschot
  • Route Veldhoven-Vessem

Route Eersel


Route Nijmegen
 

 

ATBbikers naam: Super route (5 sterren)

Lengte van de route: Er zijn twee routes. De groene route heeft een lengte van 18 kilometer en de rode route een lengte van 24 kilometer. De routes zijn op twee plaatsen met elkaar verbonden zodat ook een langere route van 41 kilometer is te rijden.

Omgeving: Het gebied tussen Nijmegen, Groesbeek, Berg en Dal en Mook.

Aard van de route: De route kent, voor Nederlandse begrippen, aardig wat hoogteverschil met een paar pittige klimmetjes en enkele stukken single track, waarvan er enkele wat modderig bijliggen als het veel geregend heeft. Enige ervaring lijkt wel handig.

Startpunt: Pakeerplaats aan de Scheidingsweg (2) te Nijmegen Google Maps

Verzamelpunt: Tankstation A50 bij Oss +-8:25 Google Maps

Weer: Weersvoorspellingen
Nijmegen

[url=http://www.hln.be/hln/weather/observation/detail.do?language=nl&navigationItemId=925&navigation=null&locationId=511442585&location=Eersel]Weersvoorspellingen bekijken[/url]

 

Route Best


Lengte van de route: Er zijn twee routes. De rode route heeft een lengte van 4 kilometer en de groene route een lengte van 9 kilometer. Beide routes zijn te combineren via de fietsbrug Ekkersweijer. Wij fietsen beide routes tweemaal 26Km.

Startpunt: Joe Mann, Joe Mannweg 4, te Best 
Google Maps

Route Nuenen

Lengte van de route: De route heeft twee lussen met een lengte van elk 15 kilometer.
Wij fietsen dan beide lussen 1 maal dus totaal 30Km.

Omgeving: De rode Gulberg route voert over de vroegere RAZOB vuilstortberg. Het hoogtepunt van deze “berg” ligt 60 meter boven NAP. De blauwe Papenvoortse Heide route voert je door een bebost gebied van vroeger opgewaaid stuifzand heuvels. Hierdoor zijn hoogteverschillen ontstaan.

Aard van de route: De route bestaat uit twee, afzonderlijk of achter elkaar te rijden, routes: De rode “Gulberg” route en de blauwe “Papenvoort” route.
Beide routes zijn 15 km lang en worden verbonden door een met zwarte bordjes aangeduide verbindingsroute. De rode Gulberg route voert je over de vroegere RAZOB vuilstortberg.
Om de top te bereiken, moet er flink geklommen worden. Het hoogtepunt wordt niet voor niets het “Dak van Brabant” genoemd, omdat dit het hoogste punt, 60m boven NAP, is in de provincie Noord-Brabant. Bij helder weer kan je op de top genieten van vergezichten. Zo zijn bijvoorbeeld het Provinciehuis in Den Bosch en de Prins Claus Centrale in Maasbracht aan de horizon te ontdekken. Op de rode route komt het vooral aan op stuurmanskunst en klimwerk.
De blauwe Papenvoortse Heide route voert je door een bebost gebied van vroeger opgewaaid stuifzand heuvels. Hierdoor zijn hoogteverschillen ontstaan, zodat het hier vooral komt op techniek en uithoudingsvermogen.

Startpunt: Strandbad Nuenen, Enodedreef 3, te Neunen 
Google Maps

Route Waalre

Lengte van de route: De route heeft een totale lengte van 45 kilometer.
Er zijn in totaal vier lussen.

Lus A: Oude Spoorbaanroute 13 km
Lus B: Aalsterhutroute 9,5 km
Lus C: Groote Heideroute 13,5 km
Lus D: Heezervenroute 7 km (alleen tijdens zomertijd)
Wij fietsen lus A,B,C,D = 45Km (tijdens zomer tijd)
Wij fietsen lus A,B,C = 38Km (tijdens winter tijd)

Omgeving: De route in Waalre en Heeze is gelegen in het bos- en natuurgebied onder Eindhoven. In de gemeente Waalre vind je vooral een afwisseling tussen bos en open gebied (Lus A en B). In de gemeente Heeze-Leende vind je meer de afwisseling tussen heidegebieden met vennen en bossen (lus C en D). Dit laatste stuk kan in de winterperiode behoorlijk ‘nat’ zijn, waardoor het mountainbiken een behoorlijke inspanning vraagt. De route is bijzonder geschikt voor beginners doordat de route verkort kan worden. Voor de meer ervaren rijders biedt de afwisseling in de route en de lengte voldoende uitdaging. Langs de route zijn verschillende horecapunten aanwezig.

Aard van de route: De route is aangelegd in de bos- en heidegebieden direct onder Eindhoven. De route kan op vier locaties gestart worden. Hierdoor kan een het parcours aangepast.

A. Oude Spoorbaanroute:
Deze 13 km lange route is een afwisselende route die bijna geheel door het bos gaat over karakteristieke bospaden rondom Waalre. Deze paden zijn soms breed, dan weer smal. Er komen verder twee heuvelzones voor met enkele kuitenbijters en mooie afdalinkjes. Zoals de naam al doet vermoeden volgen we een deel het ‘Bels lijntje’, de oude spoorweg van Eindhoven naar Hasselt. Highlight op deze route is het Gat van Waalre, een oude zandafgraving waar je mooie vergezichten hebt over het water in combinatie met de heuveltjes die er liggen. De route kan halverwege worden verlengd naar de Aalsterhutroute.

B. Aalsterhutroute
De Aal-STER-hutroute heeft één ster. En die ster die verdient hij ook. Vanaf de Hutdijk stuurt de route je meteen het bos in. Al vrij snel begint het pad omhoog te lopen en na een lange klim kom je boven de boom grens. Of is het een heideveld? Van hieraf heb je een prachtig uitzicht over het Meeuwven. In de afdaling die nu volgt worden linker bochten perfect afgewisseld door rechter bochten (slingeren). Beneden duik je weer de bossen in. Even later verlaat je de bossen en via het prachtige Achtereind kom je bij het riviertje de Tongelreep. Het fietspad dat richting de Hurken leidt loopt langs een prachtig natuurgebied. Na nog een km heb je de mogelijkheid om links af te slaan richting de Oudespoorbaanroute. Maar wij gaan rechtsaf en nemen een single-track. Het spoor brengt ons in een woonwijk van het dorpje Aalst. Na deze korte uitstap in de kern gaat de route weer het bos in. Via een prachtig slingerpad steken we de hutdijk over. Deze route eindigt even later bij de beroemde Hut van Mie Pils of kan worden doorgegaan naar de Groote Heideroute

C. Groote Heideroute
De Groote Heideroute loopt over een licht geaccidenteerd terrein. De route gaat door een zeer afwisselend gebied bestaande uit heidevelden, vennen, moerasachtige stukken, kleinschalige akkers en loof- en dennenbossen. Een deel van de route is voor een groot deel van het jaar ‘nat’ te noemen wat de Groote Heideroute zwaar maakt. In route is ook een technisch stukje opgenomen en het bevat enkele kleine klimmetjes. Er zijn ook gedeelten in de route opgenomen die door de ATB'ers met een relatief hoge snelheid te nemen zijn. Kortom deze route is een Groote uitdaging voor elke ATB'er.

D. Heezervenroute
De route loopt over voornamelijk smalle bospaden en heeft dicht bij de opstapplaats in Leende een uitdagend bergje. Een stevige aanloop is aan te bevelen om deze bult te nemen! Halverwege de Heezervenroute is er de “gele zandberg“, waar eerst naar beneden gereden wordt en daarna stevig omhoog. Deze korte route is goed begaanbaar, niet moeilijk en geschikt voor beginners. De route is gekoppeld aan de Groote Heideroute.

Startpunt: Hut van Mie Pils, Leenderweg 1, 5583TC Waalre, te Waalre 
Google Maps

Route Loonse Drunense Duinen

Lengte van de route: De route heeft een lengte van 25 Km.

Omgeving: De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied gelegen tussen Drunen en Loon op Zand . Dit natuurgebied is vlakbij pretpark de Efteling in Kaatsheuvel. De natuur hier wordt gekenmerkt door bossen en aaneengesloten stuifzandgebieden. Deze route is uitgezet door de eigenaar van het gebied, Vereniging Natuurmonumenten, in samenwerking met tourclubs uit omliggende gemeenten.

Aard van de route: De route bestaat bijna uit alleen maar single tracks. Heel veel korte en steile klimmetjes en afdalingen. Een erg technische parcours wat voor de beginnende rijder wel wat moeilijkheden kan geven. Erg vaak boompje ontwijken en vaak door korte zandbankjes. Het grote voorblad kun je wel thuis laten. Voor de rit mag het schakel materiaal wel wat extra aandacht krijgen want dat krijgt het goed te verduren onderweg.

Startpunt: Café De Rustende Jager, Oude Bosschebaan 11, te Udenhout 
Google maps

Route Boxtel (eigen)


Route Oirschot

Lengte van de route: De route heeft twee lussen. De lus “Oirschot” is 26 kilometer en de lus “De Beerzen” is 22 kilometer lang. Wij fietsen beide lussen maar omdat wij het saaie stuk niet fietsen zal de route totaal 35Km zijn.

Omgeving: -

Aard van de route: Mooie brede dreven, prachtige kronkelende bospaden, spannende en vooral verrassende singletracks vormen in een weloverwogen balans de basis voor deze indrukwekkende mountainbikeroute. Van de mountainbiker wordt wel wat verwacht. Kracht, techniek, stuurmanskunst, souplesse, concentratie en vooral doorzettingsvermogen zijn eigenschappen die de mountainbiker zal moeten bezitten om de route te volbrengen.

Startpunt:
Eigen startplaats, s' Heerenvijvers, te Oirschot 
Google Maps

Route Veldhoven-Vessem
 

Lengte van de route: De route bestaat uit drie lussen van ongeveer 12 kilometer. Hierdoor is het mogelijk om de route te verkorten. Wij fietsen alle drie de lussen totaal 35Km.

Omgeving: De route is gelegen in de Veldhovense en Vessemse bossen.

Aard van de route: De route voert over zandpaden door de Veldhovense en Vessemse bossen, De route kent veel singletracks en enkele technische passages. De route bestaat uit drie lussen van ongeveer 12 kilometer, door middel van zwarte pijlen zijn verkortingsroutes uitgezet. Het hele parcours is 35 kilometer lang. Er is ook de mogelijkheid om de route te laten aansluiten van de vaste route van Middelbeers en Oirschot. Hierdoor ontstaat een echte marathonafstand van ruim 75 kilometer! De verbindingsroute is aangegeven met rode pijlen.

Startpunt: Camping Molenvelden, Banstraat 25, Zandoerle (gemeente Veldhoven) 
Google Maps

 

 
No images
Banner

Slider

Strava

Merken

Banner