Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

TransBelgië noord-zuid (TBNZ)

Mei 2017

Dit traject van 380 km met 4700 hms gaat van zuidelijkste punt, het dorpje Torgny te België naar het noordelijkste punt nabij Meersel Dreef.

Na de vernieuwingen van de laatste jaren is gans het parcours zo samengesteld dat er omzeggens nooit echt lange stukken zijn die gaan vervelen, ze blijven zoeken naar de mooiste paadjes.
Het meeste hoogteverschil zitten dit maal in het eerste deel van de route.

Martijn heeft al in 2014 deze rit van Noord ri Zuid (TBNZ) succesvol volbracht in 35u en 27min.

h
et blijft een hele opgave en alles
moet mee zitten wil je zoiets tot een goed einde br
engen.

TBNZ is een jaarlijks event deze rit kan je ook op eigen initiatief rijden maar solosride.be organiseren op een bepaalde datums de mogelijkheid om de uitdaging gezamenlijk aan te gaan.

In 2017 werd TBNZ dus in de andere rijrichting gereden en is dus eigenlijk een TBZN! hij startte op zaterdag 13 mei 2017 om 10.00h.

De 2017 versie is dus qua opzet verschillend met de vorige editie's:
- de rijrichting verandert
- de start was om 10.00 's morgens in Torgny zodat je dus tot zondag 22.00h hebt om aan te komen.

Belangrijkste voordelen zijn dat je max 1 nacht wakker blijft en de Ardennen zijn voor iedereen in daglicht te rijden.

De aanvang is nu natuurlijk zwaarder en de bevoorrading onderweg zal ook wat meer aandacht vragen.

Het is dus een non-stop onderneming en er is een maximum tijd van 36h. Dit om de mogelijkheid te creëren dat je toch een beperkt aantal uren kan slapen ergens te velde. Je bepaalt zelf waar en wanneer, je bent niet verplicht om dit te doen.
Naast de bikers die het hele traject alleen rijden kan er ook in ploeg gereden worden. Een team van 2 of 3 deelnemers verdeelt het traject in zelf gekozen afstanden en legt zo hele traject non-stop af in estafette vorm.
Als ploeg moet je natuurlijk ook maar over 1 GPS en 1 verlichtingsset beschikken die door iedereen kan gebruikt worden ( mits de nodig kennis en voorbereiding natuurlijk). Ploegen voorzien hun eigen volgwagen en kunnen dus gemakkelijker voor eigen bevoorrading zorgen.

We willen nog meer benadrukken dat het een "self-supporting " uitdaging is die op eigen verantwoordelijkheid wordt ondernomen. Alle bevoorradingen en ondersteuning dient men zelf te organiseren.
Naast de georganiseerde nonstop kan je zelf op een ander moment ook deze rit rijden met dezelfde gegevens en limieten( ITT of individual time trial) of de track tegen een kleine vergoeding aanvragen en met vrienden de fietsclub of familie de uitdaging aangaan. Voor deze mogelijkheid blijft zowel de N naar Z versie als de Z naar N versie beschikbaar.

Martijn heeft de 11e editie 2017 netjes volbracht binnen 34u! het blijft een hele opgave en alles moet mee zitten wil je zoiets tot een goed einde brengen.

TransBelgië noord-zuid_7


Live tracking: Iedere deelnemer kreeg een tracker waarbij hij live te volgen via het internet.

TransBelgië noord-zuid (TBNZ)

 
No images

Slider

Strava

Merken

Banner