Hallo wij zijn de snelle Zondags ATBBikers

Gem. Leeftijd: +- 35 jaar  ][  Gem. Snelheid: + 21 km/u  ][  Gem. Afstand: 35~70 km 

Nordenau marathon
Geschreven door Arnoud   
De dag na: Hehe, ik heb even lekker uitgeslapen. De marathon was wel erg pittig. De afstand en hoogtemeters opzich zijn niet nieuw voor mij, maar met het wedstrijdelement erbij is het toch even andere koek. Natuurlijk weer veel te fanatiek van start gegaan waardoor er ineens iemand met een hamer langs de route stond. Helaas had Mark dezelfde fout gemaakt en had zijn mannetje nog een grotere hamer.
Nordenau 2013_25

In de tweede rond probeerde ik weer in een lekker ritme te komen, maar ik dacht alleen maar aan opgegeven. De kracht was uit mijn benen en pijn in mijn rug. Maar bij het einde van de tweede rond durfde ik niet te stoppen, want dan zou ik waarschijnlijk door Apollo weer op mijn fiets getrapt worden.
In de laatste rond was ik na 2 km even gestopt om te pissen. Ineens zag ik een Bassa/Merida chick aan komen fietsen, waarmee ik in de eerste ronde ook even gelijk opging. Dus snel even afgeschud en op de fiets gesprongen. Al snel hadden we besloten dat we elkaar naar de finish gingen helpen. Dit was toch wel erg fijn, omdat het veld helemaal uitgedund was en dan is het niet fijn om nog 28 km te moeten afzien. Zodoende werd de laatste rond nog prima te doen. Ik stond er ook versteld van hoe snel die meid kon afdalen op haar hardtail. Om haar te testen heb ik nog een paar keer geprobeerd om een gat te slaan in de afdaling, maar dat lukte gewoon niet. En als het om afdalen gaat ben ik echt een malloot!
Na de wedstrijd hebben we nog lekker schnitzel gegeten. Tot ieders genoegen leverde de krampaanvallen in mijn benen nog wat komische momenten op!

Al met al een geslaagde dag met 4 clubgenoten en ik kijk er nu naar uit om vaker aan dit soort marathons mee te doen!
 
No images

Slider

Strava

Merken

Banner